Magdalena Gdula - Catering Dietetyczny JakJesc.pl

Ewa Łuczak

Pomoc kuchenna Cateringu Dietetycznego JakJesc.pl

Pracuję na stanowisku pomocy kuchennej. W moim zawodzie najważniejsza jest sumienność, dokładność oraz umiejętność pracy w zespole. Atmosfera w kuchni podczas pracy jest bardzo ważna. Składa się na nią wiele elementów – wszystkie osoby pracujące w kuchni mają tego świadomość, dlatego staramy się rozładowywać ewentualne napięcia uśmiechem.

W Cateringu Dietetycznym JakJesc.pl lubię to, że gotujemy używając dobrych składników i każdy wie co do niego należy. Podział obowiązków pozwala na efektywną pracę. W pracy doceniam pozostałych pracowników – każdy z nas daję z siebie maksimum. Naszą motywacją jest stale zwiększająca się liczba klientów. Dodatkowo cenię właścicielkę firmy – p. Magdalenę Gdulę za to, że jest po prostu świetnym pracodawcą.

Magdalena Gdula - Catering Dietetyczny JakJesc.pl

Irena Prytulu

Pomoc kuchenna Cateringu Dietetycznego JakJesc.pl

W kuchni pracuję jako pomoc kuchenna. Zajmuje się przygotowywaniem warzyw, nastawiam buliony wstępne oraz wykonuję wszystkie polecenia kucharzy danego dnia. Jestem młodą osobą, wcześniej pracowałam w restauracji z kuchnią tradycyjną. Od kiedy pracuję tutaj nawet w domu gotuję inaczej – ograniczyłam sól, nie używam produktów przetworzonych, staram się używać produktów sezonowych. W domu moja rodzina najbardziej lubi potrawy na bazie makaronu – ostatnio moje spaghetti bolognese było hitem. P. Tobiasz Herman zawsze chętnie doradzi tak aby nawet prosty makaron był ucztą.

W pracy podoba mi się to, że pracujemy w młodym zespole z pasją do gotowania.

Magdalena Gdula - Catering Dietetyczny JakJesc.pl

Patryk Zalwert

Kucharz Cateringu Dietetycznego JakJesc.pl

Jestem najmłodszym kucharzem w naszym zespole, dano mi szansę i nie zamierzam jej zmarnować. Wcześniej pracowałem w renomowanej restauracji w centrum, ale codzienna rutyna – przygotowywanie codziennie tych samych dań nie pozwalało mi na rozwój. W kuchni JakJesc.pl codziennie przygotowywujemy od podstaw 5 dań. Pod okiem szefa kuchni nauczyłem się szacunku do produktu – w kuchni produkt jest najważniejszy i cały zespół musi o niego dbać.

Do moich zadań należy odbieranie dostaw, przygotowywanie posiłków dla dzieci przedszkolnych oraz przygotowanie półproduktów do dań dietetycznych. Dla pracy w kuchni poświęcam wiele, życie rodzinne zaczyna się po pracy, późne kolacje i pusta lodówka to standard w tym zawodzie. W kuchni gotuje ja, ale w domu to moja kobieta jest szefem.

Kuchnia jest moją pasją, satysfakcją jest dla mnie pochwała ze strony szefa kuchni - jak coś smakuje mówi „petarda”!